AMSTERDAM - Niet alleen de markt voor nieuwe auto's zucht onder de recessie, ook de occasionmarkt heeft het moeilijk. De restwaardes van volumemodellen gaan flink onderuit.

Dat meldt de website Vroemm.nl, dat bekeek hoeveel auto's in periode tussen december 2008 en mei 2009 afschreven. De Nissan Almera is de grootste verliezer, want deze auto verloor in die periode maar liefst 17,2 procent van z'n waarde.

De Micra, ook van Nissan, raakte 14,0 procent van z'n waarde kwijt. De Opel Astra-bezitters zullen ook niet juichen bij het nieuws dat hun auto in deze korte tijd 13,3 procent van z'n waarde is kwijtgeraakt.

Mercedes
Aan de andere kant van het spectrum bekleedt de Mercedes C-klasse de derde stek, met een alleszins acceptabel restwaardeverlies van 2,3 procent. Nummer twee is de Suzuki Swift met 2,1 procent en de kampioen is Ford Ka met een waardevermindering van slechts 0,9 procent.

Opvallend zijn twee goede noteringen van Italiaanse auto's. De Alfa Romeo 147 staat op plaats tien met een waardeverlies van 4,7 procent en de (Grande) Punto van Fiat verliest een ook nog heel redelijke 5,0 procent.