DOORN - Een dochteronderneming van technologiebedrijf Nedfield, 2L International, heeft donderdag surseance van betaling aangevraagd. Dat maakte Nedfield vrijdag bekend. De rechtbank in Utrecht heeft daarop een voorlopig uitstel van betaling verleend en een bewindvoerder aangesteld.

2L International, dat randapparatuur en consumentenelektronica maakt, kampt met moeizame omstandigheden en heeft de surseance aangevraagd zonder de aandeelhouders van Nedfield of de eigen commissarissen in te lichten. Nedfield zegt verrast te zijn door de gang van zaken en betwist de procedure.

"Wij waren zeer verbaasd toen het nieuws ons gisteren bereikte," aldus een woordvoerder. De financiering van 2L zag er volgens Nedfield goed uit.

Producten
De dochteronderneming was volgens de woordvoerder volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten, en kreeg dit jaar een consumentenprijs voor een van zijn mediaspelers. Het bedrijf claimt met 2L marktleider te zijn in Spanje op het gebied van deze apparaten, die digitale video's en foto's verbinden met de tv.

Het bedrijf is naar eigen zeggen 'alternatieven voor de groep' aan het uitwerken. Eerder dit jaar werd de Duitse dochter van Nedfield Tulip Beteiligungs ook al failliet verklaard.

Personeel
Over mogelijke gevolgen voor het personeel is nog niks bekend. Bij 2L werken 35 mensen.

Het bedrijf werd opgericht in 1989 en in 2001 overgenomen door Nedfield, destijds Tulip geheten. Het hoofdkantoor staat in Amersfoort, met daarnaast vestigingen in Madrid, Barcelona, Taipei en Milaan.