UTRECHT - Bedrijfstakken die zich slimmer willen organiseren met hulp van ICT, kunnen een beroep doen op de 1 miljoen euro die staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) dit jaar nog beschikbaar stelt.

Heemskerk maakte eerder al 3 miljoen euro vrij voor het project Nederland Digitaal in Verbinding. De bewindsman maakte de uitbreiding van dit programma donderdag bekend in Utrecht. "Juist in een periode zoals nu kan dit een extra steun in de rug zijn om toch vooral te blijven investeren in vernieuwing en innovatie", meent Heemskerk.

Deelnemers aan het project Nederland Digitaal in Verbinding investeren onder meer in een gezamenlijke ICT-voorzieningen waardoor ze bijvoorbeeld minder administratieve lasten hebben, de levertijd kunnen verkorten, en het aantal fouten bij bestellingen kunnen terugdringen.

Bedrijven in de bouwwereld vereenvoudigden op deze manier al hun inkoop en levering van materiaal. Slimmer samenwerken in de tweewielerbranche kan volgens het ministerie van Economische Zaken jaarlijks een kostenbesparing van 75 tot 100 miljoen euro opleveren.