SINGAPORE - De Singaporese investeringsmaatschappij Temasek heeft zijn belang in de Britse bank Barclays enkele maanden geleden met verlies verkocht. Dat meldden anonieme bronnen woensdag tegen persbureau Reuters.

Temasek zou de aandelen Barclays in december en januari hebben verkocht. Het staatsfonds moest daarbij volgens de bronnen een verlies van 500 tot 600 miljoen pond sterling (575 tot 688 miljoen euro) incasseren. In totaal bezat Temasek 2 procent van de aandelen in de Britse bank.
 
Temasek verkocht de aandelen in een periode waarin investeerders vreesden dat Barclays, net als concurrenten RBS en Lloyds, door de financiële crisis grotendeels in handen van de staat zou komen. Door vers kapitaal op te halen wist Barclays dit lot echter te ontlopen, waarna de aandelenkoers van de bank weer sterk begon te stijgen.

Abu Dhabi
Staatsinvesteringsmaatschappij International Petroleum Investment Company (IPC) uit Abu Dhabi haalde meer profijt uit zijn investering in Barclays. IPC meldde eerder deze week dat het zijn belang in de Britse bank met een winst van ongeveer 1,5 miljard pond had weten te verkopen.