UTRECHT - Econcern heeft een overbruggingskrediet gekregen om de komende weken lopende betalingen, zoals salarissen, te kunnen doen. Dit heeft een woordvoerster van de onderneming, die zich bezighoudt met duurzame energieprojecten, woensdag bevestigd.

Econcern, waar 1200 mensen werken, heeft vorige week uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf kampt met financieringsproblemen. De bewindvoerders streven naar een doorstart van de onderneming.

De Tweede Kamer en minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) volgen de ontwikkelingen op de voet. Econcern kan aanspraak maken op een totaal van 1 miljard aan subsidies voor duurzame energie en speelt een belangrijke rol bij het streven om de milieudoelstellingen van het kabinet te halen.

Van der Hoeven
De Tweede Kamer maakt zich zorgen over het in financiële problemen verkerende Econcern. Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) meldde dat er "hard wordt gewerkt om te zorgen dat het goed komt".

Ze vindt echter dat niet ieder bedrijf dat in de problemen komt, geholpen of gekocht kan worden. Ook niet als dat bijzonder waardevol is op het gebied van duurzame energie.

Subsidie
"We kijken natuurlijk wat we kunnen doen", aldus de minister die benadrukte dat er 1 miljard euro subsidie is gereserveerd voor projecten die nog wel gereed komen. Econcern is voor het kabinet belangrijk bij het halen van de afgesproken duurzame doelen. Maar het kabinet is niet van een bedrijf afhankelijk, aldus Van der Hoeven.

"Het bedrijf is heel veel verplichtingen aangegaan die het niet kan nakomen. Dat is ondernemerschap".