AMSTERDAM - Het beursgenoteerde investeringsfonds Value8 neemt een belang van 10 procent in Games Factory Online, een ontwikkelaar van videospellen. Dat heeft de investeringsmaatschappij van Peter Paul de Vries bekendgemaakt, de voormalige voorman van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB).

Value8 betaalt 570.000 euro voor het belang. De investeerder geeft 57.000 nieuwe aandelen uit om de overname te financieren.

Designmeubelen
Eerder kocht De Vries met Value8 belangen in onder meer een fabrikant van designmeubelen en een bedrijf gespecialiseerd in medische hulpmiddelen. De in Wassenaar gevestigde investeerder richt zich op jonge, veelbelovende bedrijven die actief zijn in de sectoren gezondheidszorg, vrije tijd, milieu en internet.

Game Factory Online maakt spellen voor spelcomputers, zoals Nintendo DS, mobiele telefoons en pc's. Ook ontwikkelt het bedrijf spellen die gebruikt kunnen worden als leermethode.

Beurs
Om de verwachte snelle groei van Game Factory Online te kunnen financieren, zijn er plannen om op termijn naar de beurs te gaan om geld op te halen. Met Value8 is afgesproken dat de investeerder dan nog een belang van 10 procent in de spelontwikkelaar kan nemen voor 300.000 euro.

Games Factory Online boekte vorig jaar een winstgevende omzet van 900.000 euro. Het bedrijf verwacht de omzet dit jaar te verdubbelen en in 2011 een omzet van 4 miljoen euro te realiseren.