AMSTERDAM - Het Nederlandse Mekka van elektrische mobiliteit bevindt zich, als het aan het Elipo ligt, in Zeist. In het centrum van deze stad heeft het bedrijf naar eigen zeggen de eerste showroom voor elektrische voertuigen in Nederland neergezet. Dat meldt Webwereld donderdag.

Vanuit de vestiging in Zeist gaat Elipo diverse elektrische auto's verkopen. Allereerst de producten van ECE, aangepaste versies van de Lotus Elise en de Volkswagen Golf Variant.

Aan deze auto's hangen nog wel forse prijskaartjes. De Lotus Elise ECE kost 128.750 euro en de elektrische Golf Variant 117.037 euro.

Lumeneo
Ook is er de Lumeneo, een soort Franse Carver. De Lumeneo heeft dezelfde tweepersoons lay-out als de Carver, dus met de passagier achter de bestuurder. De tweezitter zoemt in acht seconden naar honderd kilometer per uur en de topsnelheid is 130 kilometer per uur.

De actieradius bedraagt 150 kilometer en daarna duurt het vier uur om de Lumeneo volledig op te laden. De prijs van dit voertuig is nog niet exact bekend, maar bedraagt ongeveer 35 duizend euro.

Overigens is de verkoop van elektrische auto's maar een deel van de activiteiten van Elipo. Het bedrijf verkoopt ook een elektrische boot, motorfietsen en scooters met elektrische aandrijving. Op termijn wil Elipo het assortiment uitbreiden met onder meer elektrische lifestyle-artikelen.