AMSTERDAM - Het lopende jaar wordt "best wel lastig" voor staalconcern Corus. Marjan Oudeman, lid van de raad van bestuur van het concern zei dit zondag in het televisieprogramma Buitenhof. Oudeman zei dat het concern kijkt om opnieuw werktijdverkorting aan te vragen.

Door de wereldwijde neergang is de vraag naar staal flink teruggelopen. Het bedrijf, het voormalige Hoogovens en sinds 2007 in handen van het Indiase Tata, sloot een van de twee Hoogovens en vroeg werktijdverkorting aan voor zijn werknemers. Bovendien gaat Corus achthonderd banen schrappen in Nederland.

Ontslagen
Of er nog meer banen op de tocht staan, werd in het gesprek niet duidelijk. "We zijn nu bezig met de achthonderd. We overwegen alle opties om niet alleen de recessie te bestrijden maar er ook beter uit te komen."

Oudeman erkende dat door de terugval van de vraag de resultaten onder zware druk staan. De topvrouw wilde niet zeggen hoe de financiële resultaten ervoor staan. Wereldwijd is de productie in maart met 23,5 procent afgenomen in vergelijking met een jaar eerder. Corus zag de orders met een derde afnemen.

Recessie
"We moeten deze recessie niet onder banken of stoelen steken, die is heel erg. Maar er is nog steeds vraag", aldus Oudeman, die al 27 jaar bij het staalbedrijf werkzaam is.

Afgelopen vrijdag kondigde het concern aan dat de staalfabriek in het Noord-Engelse Teesside wellicht moet sluiten nu vier grote klanten van hun contract af willen.