AMSTERDAM - Duizenden mensen hebben onterecht de indruk gehad dat ze een flink bedrag aan zorgvergoeding zouden krijgen. Dat bevestigt de Belastingdienst zondag.

Het gaat volgens een woordvoerder veelal om chronisch zieke of gehandicapte mensen die hun ziektekosten vergoed krijgen. Wie daar recht op heeft, kreeg begin dit jaar een brief waarin staat dat hij zijn ziektekosten terug kan vragen. In totaal werden 480 duizend brieven verstuurd. Bij een 'flink deel' was iets misgegaan.

Fout
De maandelijkse zorgtoeslag die de ontvangers vorig jaar al hadden gekregen, was niet meegerekend. Doordat dit bedrag niet werd meegenomen, werd er in de berekeningen van uitgegaan dat dit nog moest worden uitbetaald. "Na een paar maanden is de fout ontdekt", zegt een woordvoerder. "We hebben toen met de Chronisch Zieken en Gehandicapten Raad een brief met uitleg opgesteld en die naar de gedupeerden gestuurd."

De teruggave wordt volgens de woordvoerder rond deze tijd uitgekeerd. Volgens hem zijn er geen mensen die het geld al hebben gehad en dit terug moeten betalen.