SON EN BREUGEL - Voedingsmiddelenconcern VION uit Son en Breugel heeft over 2008 een nettowinst behaald van 54 miljoen euro. Dat is een daling van 57 procent ten opzichte van 2007, zo maakte VION donderdag bekend.

Het bedrijf spreekt van een teleurstellend resultaat. VION wijt de winstdaling vooral aan de inkoopprijs van grondstoffen, die onvoldoende kon worden doorberekendals gevolg van het grote aanbod van vlees op de wereldmarkt. Ook de lage koers van het Britse pond en de Amerikaanse dollar beïnvloedde het resultaat in negatieve zin.

Omzet
De omzet steeg met 21 procent tot 8,6 miljard euro door acquisities en autonome omzetgroei. Het bedrijfsresultaat nam met 26 procent af tot 141 miljoen euro.

VION, dat voedingsmiddelen en ingrediënten maakt voor mens en dier, is gematigd positief over het lopende jaar. Door de economische teruggang houdt het concern rekening met een toenemende vraag naar goedkopere producten. Ook verwacht VION op grond van dalende energie- en grondstofprijzen lagere prijzen voor dierlijk vet en eiwit.