Volkswagen introduceert de Touran TSI Ecofuel, die op aardgas loopt. De auto is nu bestelbaar , de vijfzitter komt in het najaar.

De Touran TSI Ecofuel beschikt over dezelfde krachtbron als de Passat TSI Ecofuel. Het is een 1,4-liter motor met directe inspuiting, turbo en compressor die op aardgas loopt, maar ook op benzine. Het vermogen bedraagt 150 pk.

De vier aardgastanks zitten in de bodem, bij de vijfzits-Touran TSI Ecofuel is er ruimte voor grotere tanks en dat bezorgt die versie een grotere actieradius dan de zevenzits-Touran op aardgas. Het scheelt 130 kilometer, de zevenzitter komt 500 km ver, de vijfzits-TSI Ecofuel komt 630 km ver.

Zakelijk gebruik
De Touran op aardgas verbruikt per 100 kilometer 4,7 kilo aardgas, wat neerkomt op een CO2-uitstoot van 126 gram per kilometer. En dat betekent dat ze in aanmerking komen voor 20 procent bijtelling bij zakelijk gebruik.

Toch zal het rijden met zo'n auto op aardgas niet op korte termijn populair worden, want het ontbreekt in Nederland nog altijd aan een goed netwerk van aardgastankstations.