AMSTERDAM - Mensen die tegen de achterkant van je stoel aanschoppen, zeurende medepassagiers of mensen die de rugleuning van hun stoel zo ver naar achteren zetten, dat je je benen niet meer kwijt kan. Luchtreizigers kunnen zich er verschrikkelijk aan ergeren.

Voor Nederlanders is de trap tegen de achterkant van de stoel het irritantst, blijkt uit een enquête van British Airways onder in totaal 2983 passagiers van diverse nationaliteiten. Bijna driekwart van de Nederlanders stoort zich daaraan het meest, tegen 64 procent van alle Europese reizigers.

Top vijf
Ouders die hun kind tijdens de vlucht niet onder controle hebben, komt voor Nederlanders op de tweede plaats in de top vijf van ergernissen en zeurende medereizigers op de derde. Wie meteen opstaat zodra het toestel is geland, haalt zich de irritatie op de hals van 45 procent van de Nederlandse reizigers.

Fransen ergeren zich aan hard pratende passagiers en Italianen vinden medereizigers die hun benen languit over het gangpad leggen erg irritant, blijkt verder.