NEW YORK - De werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven is in april met 491 duizend banen afgenomen. Dat is het kleinste banenverlies sinds november vorig jaar. Dat maakte salarisstrookverwerker ADP woensdag bekend.

Het banenverlies viel bovendien veel kleiner uit dan verwacht. Analisten geraadpleegd door persbureau Reuters hadden een afname met 650 duizend banen voorzien. Een maand eerder gingen nog een herziene 708 duizend banen verloren in het Amerikaanse bedrijfsleven, van een oorspronkelijk gemelde afname met 742 duizend banen.

Verwachtingen
Het ADP-rapport loopt vooruit op de cijfers over de banenmarkt van de Amerikaanse overheid die vrijdag worden gepubliceerd. Daarin wordt gerekend op een verlies van 620 duizend arbeidsplaatsen in april, exclusief de landbouwsector.

Analisten reageerden verheugd op het beter dan verwachte ADP-banencijfer. Zij denken dat de malaise op de Amerikaanse arbeidsmarkt het dieptepunt heeft bereikt. "Dit is een fantastisch cijfer. Een grote verrassing, het beste cijfer dat we in lange tijd hebben gezien", aldus een handelaar in Chicago. "Mogelijk zien we nu een ommezwaai op de arbeidsmarkt."