NIEUWEGEIN - Automatiseerder Ordina heeft in het eerste kwartaal een omzet behaald van 151 miljoen euro, tegen 158 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Volgens het bedrijf is er sprake van "uiterst turbulente economische omstandigheden".

Ordina wijt de teruggelopen omzet aan "een druk op de productiviteit". De onderneming denkt dat de omzet en de winstmarge in het tweede kwartaal lager zullen zijn dan in het eerste kwartaal. De winstmarge in het eerste kwartaal kwam uit op ongeveer 8 procent.

Ordina belandde vorig jaar voor het eerst in de geschiedenis in de rode cijfers. Het verlies bedroeg ruim 81 miljoen euro. Dat kwam onder meer doordat Ordina bij de verkoop van een slecht presterend onderdeel een groot boekverlies moest incasseren.

Op koers
Het bedrijf kondigde eerder al maatregelen aan waarmee dit jaar 15 miljoen euro en volgend jaar 25 miljoen euro moet worden bespaard. Zo worden er dit jaar driehonderd banen geschrapt. "Deze reorganisatie is in het eerste kwartaal voor een belangrijk deel afgerond, waarmee het programma op koers ligt", aldus Ordina.

De ict-dienstverlener vindt het moeilijk een voorspelling te doen over hoe de markt zich zal ontwikkelen wegens de "turbulente economische omstandigheden".