PARIJS - De Frans-Amerikaanse telecomtoeleverancier Alcatel-Lucent is in het eerste kwartaal op een nettoverlies uitgekomen van 402 miljoen euro vergeleken met een min van 181 miljoen euro een jaar eerder. Dat maakte het bedrijf, dat wordt geleid door de Nederlander Ben Verwaayen, dinsdag bekend.

Het verlies is groter dan verwacht en het is het tiende kwartaalverlies op rij voor Alcatel-Lucent. Analisten gingen uit van een nettoverlies van 282 miljoen euro. De omzet daalde met 6,9 procent tot 3,6 miljard euro. Door de recessie is de vraag naar telecomapparatuur sterk afgezwakt. Alcatel-Lucent verwacht dat de wereldwijde markt voor telecomapparatuur dit jaar met 8 tot 12 procent kan krimpen.

Alcatel-Lucent is bezig duizend managementbanen te schrappen en het stuurt vijfduizend onderaannemers de laan uit. Daarmee moeten de kosten met 750 miljoen euro omlaag gaan. Het bedrijf is nog bezig een eerdere grote ontslagronde door te voeren waarbij voor het einde van dit jaar ruim 16 duizend banen verdwijnen.