AMSTERDAM - Als het de noodlijdende autofabrikant Chrysler lukt om snel orde op zaken te stellen maakt het bedrijf in 2012 waarschijnlijk weer winst. Dat blijkt uit documenten die de faillissementsadviseur van Chrysler naar de rechtbank zond. De Amerikaanse zakenkrant the Wall Street Journal kreeg inzage in de stukken.

In de documenten staat ook dat het bedrijf in 2008 12,6 miljard dollar verlies maakte en dit jaar waarschijnlijk 4,7 miljard dollar verlies zal maken.

Chrysler heeft vorige week formeel zijn faillissement aangevraagd, de productie ligt sinds maandag stil. Het autoconcern krijgt overheidshulp en gaat de komende maanden reorganiseren.

Na de reorganisatie maakt Chrysler met hulp van het Italiaanse Fiat een doorstart met een ‘nieuw' Chrysler, dat de bezittingen van het failliet verklaarde bedrijf overneemt. De Italiaanse autofabrikant krijgt vooralsnog 20 procent van Chrysler in handen.

Als dat vlot genoeg verloopt zal de fabrikant in 2012 100 miljoen dollar winst maken en 3 miljard in 2016, zo blijkt uit de documenten.