AMSTERDAM - De toename van internetgebruik vraagt te veel van wereldwijde energiebronnen en vormt daarmee een dreiging voor de toekomst van Google en YouTube. Dat meldt de DailyMail maandag.

Experts waarschuwen dat mensen afhankelijker worden van computers en zoekmachines. Hiervoor is steeds meer energie nodig, wat kan leiden tot stroomuitval. Dat kan internetbedrijven miljoenen gaan kosten. Door de tegenvallende advertentiekosten als gevolg van de recessie, zullen velen van hen deze ontwikkelingen niet overleven.

Stijging
Wetenschappers voorspellen dat de toename in energiegebruik met meer dan tien procent zal stijgen de komende tijd. Het energiegebruik van de internetindustrie begint nu al sectoren zoals de luchtvaart te overstijgen.

Een van de websites die het meest te lijden zal hebben is YouTube, op dit moment de derde grootste website ter wereld. Volgens een van de laatste rapporten van Credit Suisse zal YouTube dit jaar meer dan 317 miljoen pond (355 miljoen euro) verlies lijden, als gevolg van de energieverslindende live video's.