De Apple iPhone is volgens de Consumentenbond de beste telefoon om mee te internetten. De bond testte verschillende telefoons en stelde een top 5 samen van de beste. "De meest gehypte telefoon van 2008 is de beste", concludeert de bond in de Digitaalgids van mei/juni.

 Het geheim van een goede internettelefoon zit hem volgens de Consumentenbond in een groot touchscreen. Bij de iPhone is die het best te bedienen, gevolgd door de G1 van T-Mobile. Het grote scherm van beide telefoons reageert goed.

Gebruikersgemak
"Ook scrollen en inzoomen op een website gaat soepel en snel", aldus de bond. Maar qua gebruikersgemak haalt geen enkele telefoon het bij een echte computer. "De schermen zijn te klein om goed te internetten of te mailen."

Ondanks alle plussen van de iPhone zoals een goede schermkwaliteit en erg gebruiksvriendelijk, heeft ook die telefoon nadelen. Zo is die duur en alleen te verkrijgen bij T-Mobile.

De BlackBerry 9500 Storm komt in de test van de Consumentenbond als tweede uit de bus. Het ding kan veel, maar is niet altijd even snel. Deze mist in tegenstelling tot andere BlackBerry's dan ook een toetsenbord.

Android
De derde plaats is voor de G1 van T-Mobile, uitgerust met Googles besturingssysteem Android. "Het toestel is bijzonder geschikt om mee te internetten." Maar de batterij gaat wel snel leeg tijdens het internetten. De vierde en vijfde plaats zijn voor respectievelijk de Nokia 5800 XpresMusic en de Smy Ericsson Xperia X1.