AMSTERDAM - Mannen krijgen meer en eerder coaching dan vrouwen. Mannen bekleden ook sneller een internationale managementfunctie én ze krijgen meer begeleiding na een promotie. Dat zegt HR-adviesbureau DDI op managersonline.nl.

 Vooral in sectoren die gedomineerd worden door mannen haken vrouwen af voordat ze een toppositie bereiken. DDI zegt verder dat vrouwen al vanaf het begin van hun carrière last hebben van het glazen plafond, en niet pas zodra ze een managementpositie proberen te krijgen.

Discriminatie
Vrouwen hebben dit vaak zelf niet door, omdat een discriminerende houding vaak heel subtiel verweven is met de organisatiecultuur.

DDI vindt dat vooral organisatorische kwesties vrouwen tegenwerken om carrière te maken. Zo hebben mannen bijna 30 procent meer kans om een ontwikkeltraject te volgen dan vrouwen. Op managementniveau is dat zelfs het dubbele.

Team
Wat ook meespeelt is dat vrouwen -volgens DDI- beter presteren in een team dat een gelijke verdeling kant van mannen en vrouwen. Als vrouwen in de minderheid zijn, presteren ze minder goed.

Vrouwen kunnen zichzelf helpen door hun ambitie kenbaar te maken en niet passief af te wachten tot de kansen aan komen waaien. Managers gaan er vaak stilzwijgend vanuit dat vrouwen helemaal niet hogerop willen. Ook doen vrouwen er goed aan zich meer op de voorgrond te plaatsen als er buitenlandse posities te verdelen zijn.