AMSTERDAM - Ongeveer zes op de tien it-beslissers zeggen dat hun positie binnen het bedrijf door de economische malaise is verzwakt. Zeker vier op de tien ondervraagde CIO's zijn hierdoor hun invloed op de financiële directeur verloren.

Dit blijkt uit een peiling die de Duitse site CIO.de onder zijn lezers heeft gehouden. De poll is onlangs door 216 mensen ingevuld. Knelpunt bij de onderhandelingen van de CIO is in de meeste gevallen het geld.

Van de ondervraagde Duitse CIO's zegt 59 procent minder invloed te hebben op de gang van zaken binnen hun bedrijf. Ook zegt bijna eenderde van de CIO's flinke druk op zijn Chief Financial Officer te moeten uitoefenen om zijn plannen door het management goedgekeurd te krijgen. Daarnaast zegt 14 procent van de respondenten zijn invloed op de CEO te zijn verloren.

Communicatie
Volgens analisten van Forrester kan dit opgelost worden door de communicatie tussen IT en het management te verbeteren. CIO's maken vaak de fout dat ze de werkelijke kosten van IT-projecten voor het management verbergen, stelt Forrester. Ze dreigen vaak te verzeilen in lange presentaties met technische details over hun projecten, in plaats van zich te richten op het nut van de projecten in relatie tot het management.