Op de werkvloer in België wordt te weinig gelachen. Dat vindt 69 procent van de Belgen, blijkt uit een onderzoek van verzekeraar Delta Lloyd. Het onderzoek werd zondag naar buiten gebracht, op Internationale Lachdag.

Uit het onderzoek onder 5000 Belgen blijkt verder dat 54 procent van de ondervraagden meerdere malen per dag lacht. Ongeveer 30 procent van de Belgen lacht vijftien minuten of meer per dag.

Laag
Dat percentage is volgens een woordvoerder van de verzekeraar echter te laag: "Uit onderzoeken blijkt dat een mens per dag minstens vijftien minuten moet lachen."

Ruim zeven op de tien Belgen zegt gelukkig of opgewekt te worden van lachen. Een op de tien Belgen lacht om te ontstressen, 4 procent vergeet zijn zorgen en 2 procent gebruikt de lach om conflictsituaties te vermijden.

Lachdag
Internationale Lachdag bestaat tien jaar. Het is een initiatief van de Indiase dokter Madan Kataria, die lachen als therapie aanbeveelt ook als er niets grappigs is. Volgens deze giechelgoeroe lachen we niet omdat we gelukkig zijn, maar zijn we gelukkig omdat we lachen.