BRUSSEL - Fortis Bank gaat banen schrappen. Gedwongen ontslagen zijn niet uitgesloten, meldde topman Filip Dierckx van Fortis Bank zaterdag in de Vlaamse zakenkrant De Tijd.

Dierckx denkt bij het banenverlies vooral aan vestigingen buiten België en bij de zakenbankactiviteiten. "In buitenlandse financiële centra heeft het inderdaad weinig zin aparte vestigingen te behouden van BNP Paribas en Fortis Bank, en dienen de zakenbankactiviteiten geïntegreerd te worden.'

Overname
Aandeelhouders van Fortis stemden deze week in met overname door het Franse BNP Paribas. De nieuwe eigenaar wil een half miljard euro aan voordeel door de samenvoeging. Volgens Dierckx zouden ook zonder de integratie banen verdwijnen, maar cijfers wil hij niet noemen.

De Belg Dierckx wacht nog op EU-commissaris Neelie Kroes, die staatsgaranties moet goedkeuren die in de overname zijn vervat. "Dat gebeurt wellicht volgende week. Dan kunnen we de verkoop afronden. Vervolgens zal het bestuur van de bank snel gewijzigd worden. Twee werkgroepen moeten voor half juli een eerste zicht geven op de integratie."