ANN ARBOR - Het vertrouwen van Amerikanen in de economie in hun land is in april meer gestegen dan eerder werd verwacht. Dat blijkt uit definitieve gegevens van de universiteit van Michigan, die vrijdag werden gepubliceerd.

De index van het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten, die maandelijks wordt berekend, is in april uitgekomen op 65,1. Het is de hoogste stand sinds de val van de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers in september vorig jaar. De universiteit ging eerder nog uit van een stand van 61,9. Een maand eerder stond de graadmeter op 57,3.

Ook het vertrouwen in de toekomst is op de hoogste stand sinds september vorig jaar uitgekomen. De index kwam uit op 63,1, terwijl de index een maand eerder nog op 53,5 stond.

Volgens de universiteit zijn consumenten optimistischer geworden door het stimuleringsplan van president Barack Obama. Uit de gegevens van de universiteit bleek dat 65 procent van de Amerikanen verwacht dat het geld dat Obama in de Amerikaanse economie pompt, helpt. Wel bleven consumenten bezorgd over de arbeidsmarkt. Ongeveer 53 procent van de ondervraagden verwacht dat de werkloosheid de komende tijd toeneemt.