AMSTERDAM - Dankzij de kredietcrisis zal het personage Gordon Gekko zijn rentree maken in de financiële wereld. Regissseur Oliver Stone start deze zomer met de opname van een vervolg op Wall Street, de populaire film uit 1987. Michael Douglas zal opnieuw de rol van Gekko vertolken, zo meldt filmmaatschappij 20th Century Fox.

De kredietcrisis en recessie zullen de belangrijkste inspiratie voor de film vormen. In 1987 was de toenmalige economische crisis aanleiding voor de film. In Wall Street nam Gekko bedrijven over en verkocht deze vervolgens in stukjes. Hij werd de personificering van de hebzucht die volgens velen aanleiding was voor de crisis.

In 2003 kreeg Gekko de 24ste plaats in de top vijftig van filmschurken. "Greed, for lack of a better word, is good" en "Lunch? Are you joking? Lunch is for wimps", zijn bekend geworden uitspraken van Gekko. Zijn speeches uit de film worden nog geregeld aangehaald. Douglas kreeg in 1987 een oscar voor zijn vertolking van de niets ontziende investeerder.