FRANKFURT - De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft in het eerste kwartaal een verlies geleden van 256 miljoen euro. Dit is groter dan verwacht.

Lufthansa moest een eenmalige afschrijving (140 miljoen euro) doen op de waarde van zijn belang van Fraport, de uitbater van Duitslands grootste vliegveld Frankfurt. De omzet kwam uit op 5 miljard euro, 10,3 procent minder dan een jaar eerder, zo maakte Lufthansa donderdag bekend.

De omzet behaald uit vervoer daalde met 14,6 procent doordat de luchtvaartmaatschappij minder passagiers vervoerde. Door de wereldwijde economische crisis wordt er minder gevlogen zowel door vakantiegangers als zakenlieden. Bovendien doet de uitbraak van Mexicaanse griep een extra duit in het zakje.

Lufthansa boekte een negatief bedrijfsresultaat van 44 miljoen euro. Vorig jaar bedroeg het operationele resultaat nog 172 miljoen euro.

De onderneming verwacht dit jaar wel positief af te sluiten. Maar de operationele winst zal wel beduidend lager uitkomen dan de 1,35 miljard euro die Lufthansa in 2008 boekte.