ST LOUIS - De Amerikaanse president Barack Obama uitte woensdag zijn twijfels over de haalbaarheid van plannen om autofabrikant Chrysler voor een faillissement te behoeden. "We weten nog niet of het gaat lukken", zei hij op een bijeenkomst in St. Louis.

"Een van de vragen is nu of de mensen achter het geld ook offers willen brengen", aldus de president. De werknemers hebben volgens hem enorme offers gebracht. "We weten het nog niet, er zijn nog onderhandelingen gaande."

Deadline
Donderdag loopt de deadline voor Chrysler af om met een reddingsplan te komen en een faillissement af te wenden. Het Amerikaanse ministerie van Financiën zou inmiddels een regeling hebben getroffen met de grootste schuldeisers van Chrysler om een schuld van 6,9 miljard dollar (5,2 miljard euro) weg te strepen tegen 2 miljard dollar (1,5 miljard euro) in contanten. Maar alle geldschieters moeten daar nog mee akkoord gaan.

Verder moeten de werknemers nog stemmen over een overeenkomst die zondag werd gesloten met de vakbond United Auto Workers en zal duidelijk moeten worden of de Italiaanse autoproducent Fiat in Chrysler stapt.