NEW YORK - Mediaconcern Time Warner, moederbedrijf van onder meer filmstudio Warner Brothers, Time Magazine en nieuwszender CNN, gaat internetdochter AOL afstoten. Dat maakte het concern woensdag bekend.

AOL is een van de onderdelen van Time Warner die het niet goed doen. De dochter heeft onder meer last van teruglopende inkomsten uit advertenties. AOL zag de omzet in het eerste kwartaal met 23 procent dalen tot 867 miljoen dollar.

Winstdaling
Time Warner boekte in het eerste kwartaal een winst van 661 miljoen dollar, een daling van 14 procent. De omzet daalde 7 procent tot 6,9 miljard dollar.

Het bedrijf zag de inkomsten uit de verkoop van advertenties teruglopen door de economische crisis. Daarnaast werden minder dvd's verkocht. Time Warner is ook het moederconcern van televisiezender HBO, producent van onder meer de populaire tv-serie The Sopranos.

Verwachtingen
Het Amerikaanse mediaconcern bevestigde woensdag zijn verwachtingen voor heel 2009. De winst per aandeel zal gelijk blijven vergeleken met vorig jaar, aldus Time Warner.