Creative heeft een nieuwe ZEN-mediaspeler geïntroduceerd, die ten opzichte van de bestaande ZEN-producten inboet aan mogelijkheden. Dit moet volgens de fabrikant een gunstiger prijskaartje opleveren.

 De nieuwe mediaspeler is dinsdag in Japan geïntroduceerd en zal volgens Creative begin volgende maand verkrijgbaar zijn. Met dit apparaatje bouwt Creative verder op haar bestaande ZEN-mediaspeler. De MX ziet er dan ook hetzelfde uit, met een 2,5 inch scherm (320x240 resolutie) en afmetingen van 8,3 bij 5,5 bij 1,2 centimeter. Alleen de knoppenindeling is ietsjes aangepast.

Capaciteit
De grootste veranderingen vonden plaats aan de binnenkant. Zo is de MX slechts verkrijgbaar in uitvoeringen van 8 en 16GB, terwijl de oorspronkelijke ZEN ook versies kent met 2, 4 en 32GB. Gelukkig is de ZEN MX, net als de ZEN, wel voorzien van een SD(HC)-geheugenkaartopening, zodat de capaciteit door de gebruiker zelf is uit te breiden.

Mediaformaten
Daarnaast heeft Creative driftig gesnoeid in het aantal ondersteunde mediaformaten. In plaats van de door de oorspronkelijke ZEN ondersteunde formaten aac, mp3, wma, wave, audible, wmv, divx en xvid, speelt de ZEN MX enkel nog mp3, wma, audible-4 en video-cmv af.

Al dat snoeiwerk zal volgens Creative ook zijn weerslag hebben in de prijs. In Japan zal de 8GB-versie omgerekend 80 euro kosten, de 16GB-uitvoering krijgt een prijskaartje van 110 euro. De Nederlandse prijzen en verschijningsdatum zijn nog niet bekend.