Bugatti viert dit jaar het honderdjarig bestaan. Speciaal voor die gelegenheid zijn afgelopen weekeinde vier klassieke Type 35's met hun Veyron-evenknie verenigd.

Bugatti bouwt ter ere van het honderdjarig bestaan de Veyron Centennaire. Op het prestigieuze concours d'elegance bij Villa d'Este in Italië zijn vier exemplaren tentoongesteld samen met een kwartet Type 35's.

Het Type 35 Grand Prix maakte in de jaren '20 en '30 furore op de Europese circuits waar in de loop van de tijd tweeduizend overwinningen werden geboekt. Het zette Bugatti destijds definitief op de kaart als bouwer van straat- en sportauto's.

Inspiratie
De vier Veyrons die zijn getoond op het concours d'elegance op Villa d'Este, zijn geïnspireerd op de klassieke raceauto's waarmee ze poseren. De blauwe draagt de racekleur van Frankrijk, de rode van Italië, de groene van Engeland en de witte van Duitsland.

De Veyrons zijn genoemd naar Bugatti-piloten van weleer. De Franse editie is vernoemd naar Jean-Pierre Wimille, de Italiaanse naar Achille Varzi, de Engelse naar Malcolm Campbell en de witte Duitse naar Hermann zu Leiningen.

Bugatti meldt dat dit de eerste keer en laatste keer is dat de acht auto's samen poseren. Het concours d'elegance op Pebble Beach, komende augustus, is het volgende evenement waar het eeuwfeest wordt gevierd. Het slot van de feestelijkheden heeft plaats op 12 september op de thuisbasis in Molsheim.

De waarde van een exclusief exemplaar bedraagt zo'n 1,8 miljoen euro.