AMSTERDAM - Een medewerker van Barclays, die jaar lang te veel salaris heeft ontvangen, klaagt de bank aan nu zij haar salaris halveert. Barclays besloot net voor de kerstdagen haar verdiensten terug te brengen tot het afgesproken niveau. Dat meldt de Daily Mail dinsdag.

De bank kwam er achter dat de vrouw al jarenlang een fulltime salaris ontving, terwijl zij slechts 19 uur per week werkte. In totaal kreeg ze meer dan 20.000 pond teveel. Zelf claimt de vrouw dat zij geen idee had dat zij teveel ontving. In haar ogen bedroeg het salaris een redelijk bedrag in verhouding tot haar collega's en gezien haar ervaring in de financiële sector.

Uitbetaling
De bazen bij Barclays hebben drie jaar lang de fout niet opgemerkt. Zelfs bij het uitbetalen van de jaarlijkse bonus is het niemand opgevallen. Volgens de vrouw was haar account bij de bank voor iedereen toegankelijk en konden zij dus ten alle tijden weten hoeveel salaris zij ontving.

De vrouw heeft inmiddels ook een conflict met haar hypotheekverstrekker, nu zij minder gaat verdienen. "Als ik had geweten dat ik teveel salaris ontving en dat dat elk moment kon worden teruggedraaid, had ik de toekomst van mijn gezin niet op het spel gezet door een hypotheek aan te vragen", aldus de vrouw.