GENT - De Belgische advocaat Mischaël Modrikamen heeft dinsdag tijdens de aandeelhoudersvergadering van Fortis in Gent opgeroepen de vergadering uit te stellen.

Een overgrote meerderheid van de ruim drieduizend aandeelhouders liet blijken in te stemmen met die oproep. Het bestuur heeft echter besloten de rumoerige en chaotische vergadering door te laten gaan.

Rechtzaak
Voorzitter Jozef De Mey van Fortis antwoordde in eerste instantie dat hij pas na de vergadering bereid is voor de rechter te verschijnen. De uitspraak van De Mey kon rekenen op boe-geroep. De aanwezige aandeelhouders, vooral beleggers die de Fortis-aandelen al lang in hun bezit hebben, vinden het niet eerlijk dat ook nieuwe aandeelhouders kunnen stemmen over de verkoop van delen van Fortis.

Vervolgens werd overgegaan tot een pauze, zodat de bestuursleden overleg konden plegen met de juristen van Fortis. De Mey zei na terugkeer dat dinsdag zoals afgesproken wordt gestemd over alle agendapunten. Aandeelhouders reageerden afkeurend en riepen onder meer 'non, non, non'.

Chaos
De vergadering in de Gentse Flanders Expo is dinsdagmiddag ontspoord. Schoenen, muntstukken en stemkastjes zijn naar de bestuursleden gegooid en de vergadering is door de onrust bijna een half uur geschorst geweest.