Aandeelhouders akkoord benoeming ING-bestuurders

AMSTERDAM - De aandeelhouders van ING hebben ingestemd met de benoeming van twee nieuwe bestuurders van de bankverzekeraar. Ruim 99 procent stemde maandag tijdens de aandeelhoudersvergadering in de Amsterdamse RAI in met de benoeming van zowel Jan Hommen als Patrick Flynn.

Hommen is per direct de topman van de bank en verzekeraar. Hij volgt daarmee Michel Tilmant op, die in januari opstapte wegens persoonlijke omstandigheden. Flynn wordt de financiële topman en volgt John Hele op, die om persoonlijke redenen terug is gegaan naar de Verenigde Staten.

Rond de beloning van Flynn ontstond vorige maand ophef. De Ier krijgt bij aanvang van zijn functie 100.000 aandelen, die hij vanaf 2010 in delen kan verzilveren. De welkomstbonus werd tijdens de vergadering bekritiseerd en "buitensporig hoog" genoemd. De bonus is volgens ING toegekend aan Flynn omdat hij bij zijn vorige werkgever "nogal wat achterliet".

Oud-premier Wim Kok was voor de laatste keer aanwezig bij een vergadering als ING-commissaris. Topman Jeroen van der Veer van olieconcern Shell wordt een van de nieuwe commissarissen. Eveneens meer dan 99 procent van de aandeelhouders stemde maandag voor zijn benoeming.

NUwerk

Tip de redactie