Air France-KLM wekelijks 10.000 stoelen op Mexico

LONDEN - Elke week zijn zo'n 1,4 miljoen vliegtuigstoelen beschikbaar op vluchten van en naar Mexico. Wereldwijd zijn er 44 luchtvaartmaatschappijen die op Mexico vliegen.

Nu Mexico het centrum van de varkensgriep blijkt te zijn, zien vliegmaatschappijen die beursgenoteerd zijn hun aandelen kelderen.

Mexicana is de luchtvaartmaatschappij die verreweg de meeste vluchten op het land onderhoudt. Elke week heeft het bijna 2900 vluchten Mexico in of uit waarop ruim 319.000 stoelen beschikbaar zijn. Aeromexico heeft veel meer vluchten, maar kan wekelijks veel minder, namelijk bijna 286.000 mensen brengen of halen. Buiten de Mexicaanse maatschappijen zullen vooral de Amerikaanse maatschappijen het merken wanneer passagiers terughoudend worden.

Capaciteit
Air France en KLM nemen respectievelijk de 21ste en 27ste plek in op een ranglijst van luchtvaartmaatschappijen die op Mexico vliegen. De lijst werd samengesteld op basis van gegevens van Innovata. Dit is een Brits bedrijf dat de schema's van vliegmaatschappijen bijhoudt voor de IATA. Air France voert elke week twintig vluchten uit van of naar Mexico, KLM veertien. Op hun vluchten hebben ze gezamenlijk een capaciteit van net iets meer dan 10.000 stoelen.

Op de beurzen was de angst voor de invloed op de luchtvaartsector goed te zien. Air France-KLM noteerde in de loop van de dag bijna 9 procent lager. British Airways (BA) verloor ruim 11 procent in Londen. Lufthansa ging ruim 10 procent achteruit in Frankfurt. Lufthansa staat 23ste op de ranglijst, BA op de 30ste plaats.
 

Tip de redactie