Samsung tweede met android

AMSTERDAM - Samsung wordt de tweede leverancier die Android als besturingssysteem aanbiedt. De I7500 komt vanaf juni op de markt.

Het toestel van Samsung heeft een 5 megapixel camera en een 3,2 inch touchscreen. Daarnaast heeft de telefoon een harde schijf van 8 gigabyte. In Europa komt de 11,9 millimeter dikke telefoon in juni op de markt.

De I7500 is het derde Android-toestel dat op de markt komt, na de G1 en de HTC Magic (beide van HTC). Andere bedrijven hebben aangekondigd ook bezig te zijn met een Android-telefoon.

Mobiel internet
Dat smartphone van Samsung is uitgerust met een HSPA-verbinding (high speed pakket acces) om mobiel te kunnen surfen. HSPA is een snellere versie van umts. Daarnaast heeft de I7500 een WiFi-antenne.

Android kan niet alleen gebruikt worden als besturingssysteem voor mobiele telefoons. Veel fabrikanten zijn bezig met het ontwikkelen van netbooks die draaien op Android. Een Chinees bedrijf kondigde aan dat er binnen drie maanden een dergelijke netbook op de markt verschijnt die rond de 250 dollar gaat kosten.

Tip de redactie