Vivenda voorziet moeilijke toekomst

AMSTERDAM - Vivenda Media Group voorziet enkele moeilijke jaren. Dat blijkt maandag bij de eerste kwartaalcijfers van de specialist in multimedia voor de onroerendgoedsector.

Volgens het bedrijf zullen de vertragende ontwikkelingen op de huizenmarkt en een sterk stagnerende advertentiemarkt zullen de komende jaren gevolgen hebben.

Het bestuur van de Hilversumse onderneming verwacht met de ingezette maatregelen een verbetering van de resultaten te kunnen realiseren vanaf het derde kwartaal.

Conversie
De rentelasten worden teruggedrongen door conversie van maximaal een derde van de converteerbare obligatielening van 7,5 miljoen euro. Vivenda heeft naast de converteerbare obligaties nog een lening van 3,5 miljoen euro.

Ook wil Vivenda een deel van de participaties verkopen om de schuldenlast te verminderen. Zo is voor Meijer Monitor bv, voor ruim 14 procent eigendom van Vivenda, al een bieding ontvangen.

Splitsing
Tijdens de aandeelhoudersvergadering op 28 mei wil de onderneming tevens een voorstel voorleggen waarmee de mogelijkheid wordt gecreƫerd tot een 'omgekeerde aandelensplitsing', ofwel de mogelijkheid om honderd gewone aandelen van 0,02 euro samen te voegen tot een nieuw aandeel van 2,00 euro.

De omzet van 1 miljoen euro in het eerste kwartaal is "fors lager dan geprognosticeerd". Op operationeel niveau (EBITDA) draaide de onderneming break-even.

NUwerk

Tip de redactie