Nissan bracht woensdag alle details van de 370Z Roadster naar buiten.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de nieuwe BMW Z4 blijft de open 370Z gewoon een volbloed Roadster. De Nissan krijgt dus een stoffen kap, wat de puristen ongetwijfeld waarderen. Nissan heeft bij de ontwikkeling van de 370Z Roadster op drie aspecten gelet: de wind moet zo weinig mogelijk vat op het interieur krijgen en het dak moest het lijnenspel niet verstoren en makkelijk te bedienen zijn.

De kap bevindt zich onder een deksel in carrosseriekleur en gaat in 20 seconden van open naar gesloten toestand en omgekeerd.

nissan 370z roadster

Zuiniger
De 370Z krijgt net als de Coupé een 337 pk sterke 3,7-liter V6 aan boord. Ondanks de 24 extra pk's ten opzichte van de 350Z is de 370Z net iets zuiniger. Dat geldt voor zowel de versie met handgeschakelde zesbak als die met de nieuwe zeventraps automaat. De handgeschakelde 370Z is leverbaar met het SynchroRev systeem, dat het schakelen vloeiender laat verlopen.

De sportieve Nissan komt in zeven kleuren: Solid Red, Magnetic Black, Briljant Silver, Platinum Graphite, Pearl White, Monterey Blue en het speciale Black Cherry. Standaard staat de auto op 18 inch lichtmetaal, maar wielen met een diameter van 19 inch zijn een optie.

Remmen
Die zitten in het Sport-pakket, dat verder bestaat uit Bridgestone Potenza banden, Nissan Sport remmen en een sperdifferentieel. Bovendien biedt Nissan een Navigation-pakket aan, dat bestaat uit een navigatiesysteem, USB-poort en een 9,3 Gb harddisk voor de muziekbestanden.

Nissan onthult de 370Z Roadster op dit moment op de New York Auto Show. In de loop van de herfst verwachten we de open 370Z in de Nederlandse showrooms.