BRUSSEL - Voorzitter Jozef De Mey wil de structuur van Fortis holding vereenvoudigen. Dat zei hij in een zaterdag gepubliceerd interview met de Franse krant Le Soir.

Het doel is om de duale structuur (België/Nederland) te verlaten en te kiezen voor een enige zetel in België, aangezien Fortis holding geen activiteiten meer zal hebben in Nederland.

Agenda
Volgens De Mey wordt het moeilijk om het scenario van een "stand alone" nog toe te voegen aan de agenda van de algemene vergaderingen van 28 en 29 april. "Een aandeelhouder die minimaal 1 procent van het kapitaal heeft kan een resolutie indienen, maar moet daarvoor wel een termijn van zestig dagen voor de AV in acht nemen", zegt De Mey. "Maar als we verplicht worden door een rechtbank, zullen we het doen."

De voorzitter van de holding herhaalt dat de deal met de Franse groep BNP Paribas "het beste akkoord is dat we voor de aandeelhouders konden bekomen". Hij geeft toe dat het niet het gedroomde akkoord is. "We betreuren wat er gebeurd is."

Toekomst
De Mey benadrukt nog dat Fortis holding een verzekeringsgroep is die levensvatbaar is en een toekomst heeft. Mochten er overnames komen, dan zullen die beperkt blijven tot de sector van de verzekeringen.