LONDEN - Demonstranten tegen de G20-top in Londen hebben woensdag in het zakencentrum een kantoor van de Royal Bank of Scotland (RBS) belaagd. Ze vernielden ruiten en raakten slaags met de politie. Een aantal activisten slaagde erin het gebouw binnen te dringen, meldde het Britse Sky News.

De demonstranten zijn boos over de rol van bankiers in de wereldwijde recessie. Ook uiten ze hun ongenoegen over de langzame voortgang van debesprekingen over bescherming van het klimaat.

Volgens de politie hebben meer dan vierduizend mensen zich bij de bank verzameld. De politie moest zich achter dranghekken scharen om niet in de verdrukking te komen. De demonstranten gooiden eieren en verfbommen naar de agenten achter de dranghekken.


Betogers zijn bovenop het gebouw van RBS geklommen

De menigte roept leuzen, zoals "bankiers op de brandstapel" en "deze straten zijn onze straten, deze banken zijn onze banken".

Uit voorzorg heeft een aantal winkels in de buurt van de bank de deuren gesloten. Wegen waar werkzaamheden plaatsvinden zijn ontruimd, zodat de protesterende menigte niet met de bouwmaterialen kan gaan gooien.

 
Spandoeken verwijzen naar een snellere oplossing van het co2 probleem


Een aantal demonstranten raakte slaags met de politie