PALO ALTO - Het Amerikaanse computerconcern Hewlett-Packard (HP) overweegt mini-pc's uit te rusten met het besturingssysteem Android van internetbedrijf Google. De overstap zou een gevoelige klap zijn voor Microsoft, dat nu met Windows nagenoeg de markt voor besturingssystemen op computers beheerst.

De zakenkrant The Wall Street Journal bracht dinsdag als eerste het voornemen van HP naar buiten. Het computerconcern gaf daarna toe op de software te studeren, maar dat er nog geen concrete plannen liggen om die in zijn producten te verwerken.

Met Android wordt nu al volop geëxperimenteerd door fabrikanten van mobiele telefoons. De eerste 'Google-telefoon' kwam vorig jaar op de markt.

Google heeft echter met Android grotere bedoelingen. Ook Microsoft houdt er rekening mee dat het besturingssysteem uiteindelijk zal worden gebruikt door computerfabrikanten. HP zou de software willen installeren op netbooks, kleine computers die vooral geschikt zijn voor internetgebruik en niet al te zwaar kantoorwerk.