Hardwarefabrikant OCZ heeft een bijzondere nieuwe netbook gelanceerd: de Neutrino DIY netbook. Bijzonder aan deze minilaptop is vooral het feit dat hij nog niet af is.

Deze doe-het-zelf netbook wordt door OCZ enkel voorzien van een Intel Atom-processor, een Intel grafische chipset en een 10 inch scherm. Voor de rest mag de klant het zelf uitzoeken. Moet er een ssd in of toch maar gewoon een harde schijf? Wil men een geheugenkaartlezer of extra usb-poorten? De klant mag het zeggen.

Daarmee is OCZ's nieuwe netbook niet geschikt voor de gemiddelde consument, maar eerder voor de computertechneut die weet wat hij wil. Kopers moeten zelf zorgen voor opslag, geheugen en besturingssysteem. OCZ levert wel instructies voor het inbouwen van deze onderdelen, alsmede een lijst van ondersteunde componenten.

Prijs
Naast keuzevrijheid wil OCZ met de Neutrino ook een lagere totaalprijs realiseren. Of dat laatste ook lukt, is gezien de prijs van het apparaat nog maar de vraag. In de VS is de Neutrino inmiddels beschikbaar voor omgerekend 225 euro. Wat in Europa de prijs zal zijn, is nog niet bekend.