DEN BOSCH - Apothekersgroothandel Alliance Healthcare schrapt ruim honderd banen. Dat stelde bedrijvenbond CNV Chemie en Energie dinsdag. Alliance, onder meer eigenaar van de Kring-apotheken, was niet bereikbaar voor commentaar.

Volgens de bedrijvenbond wil Alliance het distributiecentrum in Almere sluiten. Van de 144 voltijdsbanen gaan er 75 over naar de distributiecentra in Meppel en Den Bosch. Ongeveer zeventig banen zouden vervallen. Ook het hoofdkantoor in Den Bosch gaat volgens CNV sluiten. Daarbij verdwijnen ongeveer veertig banen.

De overige werknemers, ongeveer honderd, worden overgeheveld naar een vestiging in Veghel en het distributiecentrum in Den Bosch. Waar de nieuwe hoofdzetel van het bedrijf komt, is nog niet duidelijk.

Bestuurder Erik Aarts van CNV Chemie en Energie vindt het een zorgwekkende ontwikkeling. "Als het er louter om gaat om de winsten te vergroten dan zullen wij namens de gedupeerde werknemers allereerst die winst flink afromen", aldus Aarts in een toelichting.