Ford heeft in de vorm van de Focus X Road een heuse primeur op de AutoRAI staan. Het gaat om een avontuurlijke versie van de Focus Wagon.

De Focus X Road heeft de Focus 1.8 Titanium Wagon als basis. Het is een flexfuel-motor, dus hij slikt benzine en bio-ethanol. Het vermogen bedraagt 125 pk.

De X Road onderscheidt zich van de reguliere Focus door zijn bodykit met zwarte voor- en achterbumpers en de zwarte afwerking van de portieren en zijpanelen. Verder biedt de speciale versie zwarte dakrails en 17 inch lichtmetaal.

Luxe
Ook heeft Ford voor wat extra luxe gezorgd. De standaarduitrusting van de X Road bestaat uit gescheiden automatische airconditioning, elektrisch bedienbare portierramen rondom, elektrische voorruitverwarming, regensensor, automatisch dimmende binnenspiegel, automatisch inschakelende dimlichten, elektrisch bedien- en verwarmbare buitenspiegels, sportieve voorstoelen, cruise control en een audiosysteem met CD-speler en AUX-aansluiting.

Tegen een meerprijs van 500 euro is er bovendien het Business Pack, dat bestaat uit een geavanceerd navigatiesysteem met 5-inch kleurendisplay, USB-aansluiting, Bluetooth telefoonverbinding voor hands-free telefoneren en Voice-control bediening van de telefoon, het navigatiesysteem, de klimaatregeling en het audiosysteem.

De Ford Focus X Road komt in een gelimiteerde oplage van 300 stuks op de markt. De auto heeft een B-label en kost 25.175 euro. U kunt 'm nu al zien op de AutoRAI.