FLENSBURG - Het Duitse erotiekbedrijf Beate Uhse, in Nederland bekend van Christine le Duc en Pabo, heeft in 2008 kunnen profiteren van een reorganisatie.

Het bedrijfsresultaat kwam uit op 3,1 miljoen euro, terwijl een jaar eerder nog een verlies werd geleden van 4,4 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf dinsdag.

Beate Uhse sloot afgelopen jaar 28 onrendabele winkels. Dit jaar zullen nog eens zeven winkels dicht gaan. Beate Uhse wil zich meer op de verkoop via het internet richten.

Lingerie
Ook mikt het bedrijf steeds meer op lingerie en seksspeeltjes voor vrouwen en paartjes. De omzet ging in 2008 met 5,6 procent omlaag tot 253 miljoen euro, vooral als gevolg van de winkelsluitingen.

De Nederlandse financieel topman Serge van der Hooft is optimistisch voor dit jaar, ondanks de recessie. Het bedrijf mikt in 2009 op een winst van 6 miljoen euro. "In tijden van economische instabiliteit willen klanten zich de kleine geneugten van het leven juist niet ontzeggen. En erotiek is zeker zo'n pleziertje." Van der Hooft neemt eind april de functie van bestuursvoorzitter bij Beate Uhse over.