AMERSFOORT - Supermarktconcern Schuitema, bekend van de C1000-winkels, heeft een nieuwe topman. Tom Heidman, nu nog de hoogste baas bij modebedrijf Logo International, volgt de interim-topman Tonn van der Laar op bij Schuitema. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend.

Heidman, die 6 mei aan het werk gaat bij Schuitema, begon zijn carrière bij Ahold. In 2006 werd hij de topman van Logo International, een modeconcern met merken als O'Neill, WE en Setpoint. Tonn van der Laar zwaait sinds de zomer van vorig jaar de scepter bij Schuitema.

De ondernemingsraad steunt de benoeming. Op de aandeelhoudersvergadering, die op een nader te bepalen datum zal worden gehouden, wordt de benoeming aan de aandeelhouders voorgelegd.

Schuitema werd vorig jaar door investeringsmaatschappij CVC Capital Partners overgenomen. CVC heeft bijna alle aandelen Schuitema in handen, maar is in een langdurig juridisch gevecht verwikkeld om de resterende aandelen te kopen. De groep minderheidsaandeelhouders vond de geboden prijs per aandeel te laag en stapte naar de Ondernemingskamer.