AMSTERDAM - Drie Franse concurrenten van online beleggersbank BinckBank hebben rechtszaken aangespannen over zijn Franse reclamecampagne. Dit zei bestuursvoorzitter Thierry Schaap van BinckBank maandag.

De rechtszaken gaan over de vergelijkingen die BinckBank maakt tussen zichzelf en de concurrentie. Het is de vraag of de bank deze vergelijkingen wel op een correcte manier maakt. "Wij vinden dat we eerlijk vergelijken, zij vinden van niet", aldus Schaap.

Volgens de topman is vergelijken een relatief nieuwe marketingtechniek in de Europese financiële wereld. "We waren de eerste in Nederland, in België en nu zijn we ook in Frankrijk een van de eersten. Het is even wennen voor onze concurrenten."

Campagne
In afwachting van de uitkomst van de rechtszaken heeft Binck de campagne opgeschort. "Dat is jammer. Vergelijkingen maken heel erg duidelijk waarom de consument moet overstappen."

BinckBank betrad het afgelopen jaar de Franse markt. Het bedrijf had eind 2008 ongeveer drieduizend klanten. Het bedrijf wil binnen een termijn van twee tot vier jaar winstgevend zijn in Frankrijk. Per jaar heeft de bank voor Frankrijk een marketingbudget van 4 miljoen euro.