ROTTERDAM - De nieuwe topman van Unilever, Paul Polman, heeft voor een drie maanden durende meeloop- en inwerkperiode 1,7 miljoen euro ontvangen. Dat blijkt uit het jaarverslag van het voedingsmiddelenconcern.

Het grootste gedeelte van het bedrag (970.000 euro) betreft een eenmalige afkoopsom van de opties en aandelen die Polman bij zijn vorige werkgever, het voedingmiddelenconcern Nestlé, had. Polman stootte deze waardepapieren bij zijn aantreden bij Unilever af en is hiervoor gecompenseerd, aldus een woordvoerder van het concern.

Polman zwaait sinds 1 januari de scepter bij Unilever, maar staat sinds oktober 2008 op de loonlijst. Hij volgde Patrick Cescau op als de hoogste baas.

Cescau kreeg vorig jaar 4,72 miljoen euro op zijn rekening bijgeschreven. In vergelijking met 2007 is de Fransman er 661.000 euro op vooruitgegaan. De prestatiebeloning viel vorig jaar flink hoger uit dan in 2007. Cescau heeft bij zijn vertrek geen zogeheten gouden handdruk of beloning voor bewezen diensten gekregen.