AMSTERDAM - Multinationals herzien massaal hun HR-processen om kosten te besparen en de kwaliteit te verbeteren. Dat staat in het Global HR Transformation Report van salarisverwerker ADP en de Human Resources Outsourcing Association.

Twee van de drie bedrijven die hun human resource processen transformeren behalen hun kostenbesparingsdoelstellingen of overtreffen deze zelfs, aldus de makers van het rapport.

De processen die het meest worden uitbesteed zijn salarisverwerking, administratie van pensioenen en employee benefits. Ook werving en selectie wordt steeds meer aan derden overgelaten.

Kennisniveau
Hoewel HR-transformatie gemeengoed is, signaleren de schrijvers van het rapport ook belemmerende factoren. Zo is het kennisniveau van HR-medewerkers die de processen begeleiden vaak onder de maat, en vormen interne bureaucratie en een gebrek aan technologische hulpmiddelen obstakels tijdens transformaties.

Aan het onderzoek, een internet-enquête, werkten 129 medewerkers van multinationals mee. 90 procent van de ondervraagde bedrijven blijkt bezig met een HR-veranderingsproces. 64 procent van de ondervraagde multinationals zegt dat het proces van HR-transformatie de komende jaren wordt uitgebreid.