PARIJS - De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie Air France-KLM heeft de vraag naar vrachtvervoer in februari zien groeien met 3,6 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. De groei kwam doordat de vrachtvervoercijfers van dochter Martinair voor het eerst zijn meegeteld.

Air France-KLM meldde de vervoerscijfers vrijdag. Als de activiteiten van Martinair niet worden meegeteld, daalde de vraag naar vrachtvervoer vorige maand met 18,5 procent. De capaciteit was 8 procent lager. Inclusief Martinair steeg de capaciteit met 13,8 procent.

De passagiersactiviteiten, die een veel groter deel van de omzet van Air France-KLM uitmaken, liepen terug in februari. Ten opzichte van een jaar eerder werden er 3,4 procent minder passagiers vervoerd. Wel telde de maand februari in 2009 een dag minder. Daarvoor gecompenseerd bedroeg de daling 2,6 procent.

De duurdere business class werd net als in de maand januari getroffen door de economische crisis. Maar ook andere factoren drukten de cijfers in februari. Zo werden de luchthavens Charles de Gaulle en Orly in februari een halve dag gesloten wegens slecht weer. Bovendien had Air France-KLM last van een staking op de Franse Antillen.