DEN HAAG - SNS Bank heeft zijn tarieven voor een betaalrekening dit jaar flink verhoog. Een woordvoerder van de bank zei donderdag dat dit nodig was om de betaaldiensten kostendekkend te maken.

Volgens de woordvoerder kost een rekening met twee passen en internetbankieren nu 33,15 euro per jaar. Dit was vorig jaar nog 19 euro en betekent een verhoging met 75 procent.

De consumentenbond concludeerde op basis van eigen onderzoek al dat SNS, dat in 2008 nog als een van de goedkoopste uit de bus kwam, flink duurder is geworden. De bond eiste een verklaring van de bank.

Deze verklaring zit volgens SNS dus in de kosten. "Wij waren de laagste en de laatste met verhogen, maar het bleek niet houdbaar", aldus de woordvoerder. SNS zit wat betreft kosten nu ongeveer op hetzelfde niveau als andere banken.

ING
Uit het onderzoek van de consumentenbond bleek dat de meeste banken hun tarieven dit jaar matig verhoogd hebben. ING verlaagde als enige zijn tarieven licht. De rest van de banken hield de prijzen stabiel of voerde een verhoging door die rond het niveau van de inflatie ligt.

Het Algemeen Dagblad publiceerde vorige maand al resultaten van een eigen inventarisatie van tarieven bij zeven banken. De krant concludeerde dat de passen bij veel banken duurder zijn geworden en dat particulieren soms fors meer moeten betalen voor rood staan.