De Eee Box - Asus' uiterst compacte desktopvariant van de Eee PC - is al een tijdje verkrijgbaar, maar de fabrikant demonstreert op technologiebeurs CeBIT enkele nieuwe en krachtigere modellen.

Een van de grootste veranderingen is de toevoeging van een heuse videokaart, waardoor de minicomputer nu ook gebruikt kan worden om Full-HD films af te spelen en serieuze pc-spellen te draaien. In tegenstelling tot de Eee Box B202, die over een geïntegreerde Intel GMA 950 grafische chip beschikt, hebben de Eee Box B204 en B206 een Ati Radeon HD 3450 videokaart aan boord.

Andere toevoegingen zijn een hdmi- en digitale dvi-aansluiting. Daarnaast beschikt de Eee Box B204 over een ingebouwde batterij, waarmee de mini-pc eenvoudig kan worden verplaatst, zonder hem uit te hoeven zetten of data te verliezen.

Eee Box
Verder zijn de specificaties onveranderd gebleven: elke Eee Box is uitgerust met een Intel Atom N270 1,6GHz processor, 1GB werkgeheugen, een 160GB harddisk, een Gigabit LAN-aansluiting en ondersteuning voor WiFi (802.11 b/g/n).

De kleine pc's worden geleverd met een draadloze muis en toetsenbord, een afstandsbediening en een stand. De Eee Box is overigens ook achterop pc-monitoren te bevestigen.

Alle modellen bieden keuze uit de kleuren wit en zwart, en draaien op Windows XP. De B206 is inmiddels verkrijgbaar voor 299 euro. De B204 is naar verwachting vanaf april beschikbaar voor 349 euro.